США

Оформление визы в США

Правила подання документів на отримання візи до США

Запис на співбесіду найкраще проводити не пізніше ніж за 30 робочих днів до подорожі. Вартість запису складає 12 доларів США з кожного заявника.
Усі апліканти повинні також сплатити 150 доларів США за розгляд документів на отримання візи і ця сума не підлягає поверненню. Апліканти, яким буде надано візи, повинні будуть також сплатити представникові кур’єрської служби приблизно 8 доларів США або гривневий еквівалент (сплачується безпосередньо в посольстві) за доставку їх паспортів з візою. В посольстві проводиться тільки особиста співбесіда.

Що потрібно мати з собою під час проходження візової співбесіди:

1.    Дійсний закордонний паспорт

Вимоги до паспорта:

• Паспорт має бути чинним протягом терміну запланованого перебування у США, та щонайменше шести місяців після запланованої дати від’їзду зі США

•  Має хоча б дві чисті сторінки на одному розвороті, куди можна було б вклеїти візу. УВАГА: пам’ятайте, що візу не можна вклеювати на сторінки для особливих відміток.

•  Має усі сторінки неушкодженими.

Якщо у Вас вже є дійсна віза США, але закордонний паспорт не має вільних сторінок, термін його дії закінчився або закінчиться протягом 6 місяців:

•  Ви можете отримати новий закордонний паспорт і звернутися по нову візу, або

•  На кордоні США Ви можете надати два паспорти: один – той, який виконує вимогу стосовно візи, і другий – той, який виконує вимогу стосовно паспорта. УВАГА: громадянство подорожуючого, яке зазначене у новому паспорті, повинно співпадати із тим, яке зазначене у тому паспорті, де міститься віза. Розбіжності у транслітерації прізвища чи імені у паспортах не впливають на чинність візи.

2. 1 фотокартка, розміром 5х5 см. Фотокартка повинна відповідати наступним вимогам:

Необрамлена
Обличчя повинне займати 50 відсотків площі фотокартки
Зроблена протягом останніх 6 місяців
На білому фоні, при чому аплікант має прямо дивитися в камеру так, щоб вуха були відкритими, не мати на собі темних окулярів або головного убору (якщо це не заборонено релігією апліканта), вираз обличчя має бути нейтральним

3. Підтвердження про заповнення візової анкети на сайті посольства. Анкета має бути заповнена не пізніше ніж за два дні до дати співбесіди. Тому потрібно своєчасно надати всю необхідну інформацію в туроператорський відділ для її заповнення.

4. Квитанція про сплату консульського сбору в ПроКредит Банку за розгляд документів на отримання візи для кожного апліканта, включаючи дітей.

5. Документи, які підтверджують фінансову стабільність апліканта та будь-який документ або свідчення, що можуть допомогти довести міцні економічні, сімейні та соціальні зв’язки апліканта з країною його/її постійного проживання. Інші документи, які підтверджують статус апліканта в Україні (довідка з місця роботи де зазначена заробітна плата, трудова книжка, справки з банку про залишок коштів на рахунку, документи на машину, квартиру, землю, свідоцтво про шлюб).

Особи, які звертаються по туристичну візу повинні довести, що вони є кваліфікованими  на отримання цього типу візи, згідно вимог Закону про імміграцію та громадянство США. Згідно презумпції цього закону, кожна особа, яка звертається по туристичну візу є потенційним іммігрантом. Таким чином, апліканти мають спростувати  цю презумпцію та довести наступне:

• що мета їхньої подорожі до США – відпочинок;

• що вони планують перебувати на території США протягом обмеженого періоду часу;

• що вони мають у наявності кошти на покриття витрат у США;

• що вони мають місце проживання поза межами США та інші зобов’язання, що гарантуватимуть їх повернення до своєї країни після закінчення терміну відвідування США. Окремого списку критеріїв, що становлять такі зобов’язання, не існує, і пояснення щодо таких зобов’язань покладається на самого апліканта. Термін зобов’язання загалом включає, соціальні, економічні та інші зв’язки.

До співбесіди необхідно підготувати та своєчасно подати в туроператорський ввіділ наступні документи:

•  Скановану фотокартку

•  Скановану першу сторінку закордонного паспорту

•  Анкетні дані:

- сімейний стан;

- чи мав аплікант інші прізвища (дівоче) чи іншу національність;

- номер ідентифікаційного коду;

- домашня адреса, індекс;

- домашній та робочий телефони, мобільний телефон;

- електронна адресса;

- данні про батьків (ім’я та прізвище, дата народження, чи не перебувають батьки в США);

- чи є у апліканта інші родичі в США (якщо так, то потрібно повідомити данні про цю людину);

- данні чоловіка/дружини (ім’я та прізвище, дату та місце народження, домашню адресу, якщо вона інша ніж у апліканта);

- місце роботи та посада, робоча адреса, середньомісячна заробітня платня;

- чи мав аплікант судимості.